Tävlingsinriktade kurser

Har jag haft en hel del av sista veckorna. Som de flesta vet har vi ingen tv- men när jag bor på hotell brukar jag ta chansen. Har man ingen tv blir det exotiskt värre när man väl får chansen. Jag brukar passa på att kolla på hundgurun Ceasar. När jag ser programmen inser jag vilket makalöst glidar jobb jag har. Jag ryser inför blotta tanken att försöka få ointresserade, oengagerade människor att förstå sig på hund. Som egentligen bara är intresserade av något slags quick fix och knappast är särskilt intresserade av att lära något om hund.

Jag har lyckats hamna bland de som tränar, tävlar och har hund som en livsstil. Där finns en enorm vilja att diskutera, analysera och utveckla sina kunskaper i ämnet hund. Alltså en grupp av människor som är hur kul och hur utvecklade som helst att arbeta med. Sista veckan har jag haft flera tävlingslydnadsgrupper både på hemma och på bortaplan. Jag tycker att det är ovanligt många ekipage som är pågång i lydnad och bruks. Har en bestämd känsla av att standaren håller på att höjas, kul och det behövs om SBK ska kunna nå upp till sitt mål att Sverige åter igen ska ha världens bästa lydnadslandslag. Apropå SBK så har den första tävlingslärareutbildningen kommit en bra bit på väg i Närkedistriktet. Anna T var här med sitt gäng häromdagen. Jag tycker det var jättekul att se att alla deltagarna förstått och tagit sig an den träning som SBK  numera förespråkar från centralt håll( belöningsträning) De blivande instruktörerna jobbade med sina egna hundar och hundarna hade både bra detaljer och bra attityd.Närkegänget kommer troligen bli de första som exemineras ut som tävlingsinstruktörer. En viktig insats för bruks och lydnadsdelarna inom SBK.

Igår kväll hade jag en föreläsning i Bjuv om att bli en bättre tävlingsförare. Den föreläsningen inledde Skåne Marias tävlingsinstruktörutbildning i Skånedistriktet. Eftersom jag varit som lärare på utbildningen från centralt håll är det extra kul att följa lärarnas arbete med den nya utbildningen. Som sagt – det kommer att bli ett lyft och hoppas att satsningen fortsätter.

Nu har jag några kursfria dagar och det är träning- träning och åter träning som gäller. Mitt sena startnummer bekymrar mig litegrann. Men samtidigt en riktig utmaning att försöka hålla ihop sig själv och hunden i tre dagar på tävlingsplatsen innan man får tävla. Snart dags…

ylle-mona

6 reaktioner på ”Tävlingsinriktade kurser”

 1. Halloj!!
  Ja nog måste man säga att du många gånger har ett riktigt drömjobb!!
  Man anmäler sig ju inte till en kurs om man inte verkligen vill lära sig och ta till sig det som instruktören förmedlar!!
  Stort Lycka Till På VM -vi håller alla tummar och tassar!!
  Mvh Carina & Lei-Anns Baqqi

 2. Tusen tack för en otroligt inspirerande föreläsning i Bjuv! Hoppas resan hem gick smärtfritt…
  Kati & Huligan-ligan

 3. Stort LYCKA TILL nu på VM:t. Säkert är domarna skíttrötta sista dan och döglada när dom får se ett så fartigt ekipage som ni. Tack för lägret i somras, det var verkligen inspirerande och jättetråkigt att jag inte kunde komma med till Linköping. Hälsa syrran! Tummar och tassar hållna även av oss – Ditte och Abbybabby

 4. Var hittar jag det inlägg där du skrev om Framförgåendet? Jag vill minnas att du shapade in det…Har sökt på din sida, men hittar inte..!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.