Spanien

Förra veckan var jag i Spanien och hade ett seminarium om tävlingslydnad. Vi blev mycket väl mottagna och det är fantastiskt tycker jag att ha ett jobb och en hobby som för en så nära människor vartän man gör ett stopp. Jag lärde mig massor om Spanien och om hundträning i Spanien.

Klubben vi var på låg utanför Madrid och var privatägd, där tränades lydnad och agility. Området var oerhört välskött och toaletten var en riktigt positiv överraskning(hör ju till ovanligheterna på en hundklubb…..)


Några deltagare kände jag igen från VM, Spanien hade i år tre ekipage med i Salzburg. Lydnad är ganska nytt i Spanien, det har bara funnits i 7-8 år, det är betydligt mer vanligt med IPO och moindering. Men intresset verkar helt klart vara på uppgång och på seminariet deltog ett 30 tal personer varav en var ännu mer långväga och kom från Argentina. Genom åren har de haft en del instruktörer från Norden som lärt och inspirerat och det märks helt klart att U-tube har en stor inverkan på moment och detaljer!

Jag såg också en hel del riktigt fina detaljer och moment- faktiskt helt i klass med de bästa här i Sverige. Det som jag däremot tyckte behövdes mer av var helhetstänk och tävlingsträning. Som jag säkert nämnt ett antal gånger så är ju momenten bara en del av den träning som behövs för att hundarna ska fungera riktigt bra i tävlingssammanhang. Jag gillade också tänket som fanns hos många, att jobba mer positivt än man ibland gör inom vissa grenar. Det är, tror jag, en viktig nyckel för att lyckas med tävlingslydnad. Nedan kan du se några exempel:

 

 

Vi var förstås på Rena Sofia och kollade Picasso- detta var dock min favorit på detta jättelika konstmuseum!

1 reaktion på ”Spanien”

  1. Snopen jag blev när jag tittade på filmen och folk hade kläder på sig och det regnade trodde jag aldrig det gjorde i Spanien 😉
    Tycker att det är dags för en ny Signe film snart behöver lite inspiration och det är ju nåt ni är himla bra på 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.