Tack och inomhusträning

Tack till alla er som tipsat om olika ” träningstipsämnen” Fortsättningsvis kommer jag med oregelbundna mellanrum att lägga ut lite träningstips. Förhoppningsvis enligt önskemål men det beror ochså på vad jag får på film som duger att använda. Jag har blivit mer och mer intresserad av redigeringsprogrammet, enda problemet är att det tar tid annars finns mycket skoj man kan göra. En annan sak som behövs är en mer kraftfull dator, om intresset fortsätter blir det nog en liten tur till datashoppen.

Träningsmässigt går det lite trögt att komma igång, vi tränade häromdagen i en ny inomhuslokal och det kändes att vi var ringrostiga kan man nog säga. Jag blir smärtsamt medveten att det där med träning är en riktig färskvara, i synnerhet när det gäller det riktiga finliret. Lokalen var ganska rörig ur synintycksvinkeln och alla våra tre hundar hade svårt att vara riktigt koncentrerade i miljön. Efter ett par omgångar gick det mycket bättre men det är ju bara så att hade det varit tävling hade bara första omgången räknats. Än en gång fick vi en påminnelse om att vi behöver flytta runt mycket mer i vår träning och fortsätta jobba på det här med att få hundarna i bra läge direkt. Oftast inga problem där man brukar träna. Lotta tränade på kommande moment som fjärr, vittring, och stå på inkallning( se hoppstå och vittring på filmen) Åsa med rottisen Tuva körde 1: ans moment eftersom hon snart ska tävla. Jag gjorde en tävlingsmässig kedja med Ylle och tränade vittring och fjärr mestadels. Golvet var halt och i början såg Ylle ut som en kalle anka figur som bara stod på stället och galopperade. Efter ett tag kom han på hur man springer på sådant golv för att överhuvudtaget komma framåt. Här finns en liten film, ingen kanonkvalitet men något i alla fall

1 reaktion på ”Tack och inomhusträning”

  1. Underbart med filmer! Jag önskar att få se mer av inlärningsbitarna dvs mer i början av inlärningen av olika moment för det är så intressant att se hur snabbt kriterieökningen sker samt vad som händer när det blir fel=) Ser framemot fler superbra träningstips!!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.