Tävlat igen

Då har vi startat ytterligare en elitlydnad.p1010139.jpg Veckan som gått har varit mkt stressig med tusan saker att fixa inför vår frånvaro. Har därför inte hunnit träna särskilt mycket. Nackdelen med en unghund är ju att inget sitter så pass bra att det funkar fläckfritt om man inte håller det igång.Med få lediga helger under våren kände jag mig ändå tvungen att starta för att ha en rimlig chans att få ihop SM kval inom tidsperioden. Fast om jag misstänkt vad som väntade hade jag valt att låta bli. Ludvika hade tävlingar i en inomhus fotbollshall, mkt välarrangerad och trevlig tävling förövrigt. Alla fick först göra fritt följ, gå-ruta och inkallning, i andra omgången resten av momenten. Ylle var stökig redan på uppvärmingen och jag fick inget grepp om honom när vi gick in på planen. Fria följet var en fullständig katastrof, inte ens jag med min livliga fantasi hade kunna föreställa mig detta…Sedan samlade han ihop sig och det gick bra på ruta och inkallning. Inför nästa omgång bestämde jag mig för att kliva av om ngt dylikt inträffade. Men i andra omgången var han okoncentrerad men ändå kontaktbar. Vi hade en större miss på apporteringsdirigeringen, då tittade han på hunden på planen bredvid och missade helt att det låg apporter ute. Han tog dock omdirigeringen fint. Resten av momenten gick ok. Vi landade på 300p och är därmed klara för SM. Men som sagt det var det enda som var bra….poängen alltså. Vann gjorde Lillemor Edström på 310, vi kom 2:a och Christina Rynning 3:a på 288p

Jag är mycket missnöjd med min egen insats på plan, jag blev irriterad och frusterad över situationen och släppte helt mitt arbete med att stödja och föra fram hunden på ett bra sätt. Han fick helt enkelt klara sig själv. Du får skylla dig själv menade träningskompisen- du borde ha förutsett att detta skulle kunna hända- och förresten menade hon varför skulle det gå bra för dig jämt….Ja, varför inte kan man ju undra.

Nåväl ikväll ska jag deppa över vår insats, imorgon ska jag helt enkelt vara skitglad över SM-kvalen och efter semestern ska jag med frenesi ta tag i det som var ett problem idag.

7 reaktioner på ”Tävlat igen”

 1. Karin Sundell

  GRATTIS MARIA & YLLE!
  Ni är ju makalösa! Läste din text och blev på allvar orolig, en katastrof hade inträffat och sedan lite längre ner ”vi landade på 300 poäng”. Ha ha, då andades jag ut och blev riktigt glad!

 2. Hej!
  Det gick ju bra trots allt.. 300 poäng… GRATTIS till SM-kvalet!!
  Tyvärr kunde vi inte hålla ställningarna efter du åkt. Vi gjorde alltför stora missar. Men så är det väl.
  Nu ska vi träna lite bruks och bli lite peppade igen. Vi kanske ses för träning el på nån tävling.
  Ha det fint.
  Towa, Qaala och Ninja

 3. Halloj!!

  Grattis till SM-kvalet, såg inget av dit race då jag startade precis efter dig, men så genomdåligt kan det ju inte ha vart:-) Men man känner sig som en dålig förare när man liksom ger upp, man vill bara sparka sig själv på smalbenet.
  Lycka till i sommar, vi är garanterat där, stugan är bokad sedan länge:-)
  Ha det gott
  Hanna och Nellie

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.