Tävling, tävling, tävling

För någon vecka sedan hade jag en föreläsning om hur man blir en bättre tävlingsförare. Datorn had hunnit med att krascha sedan den senaste i ämnet så det var bara att ta sig i kragen och tota ihop en ny. Den dagen flög iväg för nu när jag själv kommit igång på allvar så kändes ämnet mer aktuellt en någonsin. Det är ju så himla många aspekter som spelar in för att man ska kunna uppnå sin träningsnivå( eller helst bättre men det är sådana önskningar som jultomten tar hand om…) Ju mer man funderar på det desto mer finns att tänka på för att få med sig alla bitar. Största problemet tycker jag är att få träningssituationen och tävlingssituationen att likna varandra tillräckligt mycket.

 I helgen har vi lydnadstävlingar på klubben. Jag ska vara tävlingsledare i 3.an och elit. Tyvärr är det i vårt distrikt svårt att få tävlingsledare till just lydnadseliten, synd tycker jag, tyvärr verkar det som en del tävlande klagat alltför mycket på upplägg och dylikt. Man kan bara hoppas att det är just dessa personer som ordnar tävlingar på sina hemmaklubbar. För inte kan man väl förvänta sig att de som inte är aktiva ska lyckas få till perfekta tävlingar. .. Om uppläggen ska bli bra krävs det att vi som tävlande tar vårt ansvar och hjälper till med arrangemangen samt kommer med konstruktiv kritik i de fall upplägget är mindre lyckat. Hursomhelst är det konstigt att det är svårt att få folk att hjälpa till på tävlingar. Om man tävlar själv finns ju inget bättre sätt att få grepp om tävlandets underbara och komplicerade värld. Utan att behöva göra alla misstag själv. Jag tänker specialstudera hur de tävlande går in på plan samt hur de förberder sina hundar inför de olika momenten. Med tanke på tävlingsfunderingarna ovan känns det extra kul att studera funderingar i praktiken.

Grattis Petra som med Jim dottern Tilly blivit uppflyttad till högreklass spår

4 reaktioner på ”Tävling, tävling, tävling”

 1. Hej Maria!
  Jag ställer gärna upp som tävlingsledare! Om vi inte väntat oss att få valpar just i dagarna (idag?) så hade gärna jag ställt upp nu i helgen. Men återkom gärna!
  Hade gott!

 2. Lycka till på söndag! Det ser fint ut i träningen. Lite ska man ju ha att lägga pannan i veck för också, annars vore det ju inget roligt. Det var trevligt att träffas och träna.
  Ha det fint. Meril.

 3. Tack Maria! Är jätte glad för uppflyttningen, sedan kan ju många saker förbättras….Lycka till imorgon!! Glömde säga det idag….
  Eva och Axi

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.