Tävlingar på mässan

I helgen tävlade vi lydnad på Stockholmsmässan. Lotta och jag tänkte att det är en bra möjlighet att testa riktigt svår miljö samtidigt som det ochså var en bra chans att se hur App fungerar två dagar på raken. Lördagen inleddes med gruppmoment-där fick vi ett irriterande dk på uppsitt. Sedan gick själva programmet riktigt hyfsat men det innehöll några mindre missar. Dock inga överraskningar utan snarare delar som ännu inte är riktigt starka. Vi slutade på 2:a plats efter Malin K och Elton. Vi var de enda två som fick förstapris denna dag.
_F5Q0767
Dag 2 började bättre med fullt poäng på gruppmomentet och i programmet hade vi enbart rätt små detaljmissar och han kändes ännu bättre än första dagen.
_F5Q0747
Resultatet räckte med god marginal till en första plats-det var superkul-men det bästa var ändå att tävlingen visade att vi egentligen bara behöver träna vidare på många moment. Och att han utan problem klarade att gå i två dagar och att den miljöträning han fått har helt klart varit tillräckligt för att han ska kunna prestera i riktigt svåra miljöer. För svårt var det med massa publik nära, agilityring och en grymt hög ljudnivå.
12369844_970643016350737_1410102220_o
Vi bodde på mässhotellet tillsammans med Carin och Susanne. Och det var verkligen kul att kunna nörda det här med tävling på hög nivå- Carin är ju den enda som jag hitills träffat som verkligen når upp till den nördnivå. Hur värmer man bäst upp, vilka delar bör man göra innan hur, hur förbereder man hunden på vad som komma skall i tuff miljö? Massa frågor och tvådars tävling ger ju förstås en massa värdefulla svar för fortsättningen. Förutom att nörda fick jag en massa hjälp och pepp av Carin och Susanne verkligen guld värt. Och i slutänden kan man som vanligt konstatera att helgen varit så trevlig att resultaten bara liksom blir en bisak.
_F5Q0825
Signe var med och coachade App och visade vad hon är bäst på!

Här ser du en film på Apps program på söndagen:

Vill du höra mig och Carin och några andra snacka tävling? Då ska du kolla här Det finns fortfarande lediga platser!

Foton: Lena Kerje

1 reaktion på ”Tävlingar på mässan”

  1. Hann tyvärr bara en se en kort stund på lördagen men jag är mäkta imponerad över prestationen i den höga ljudnivån. Intressant skulle vara Maria om du ville berätta lite hur du tänker kring miljöträning i svår miljö inför tävling… Jag är ju insnöad på miljöträning av hundar som ska bli ledarhundar så jag är nyfiken på hur du tycker att man bäst miljötränar inför tävling… 🙂 Kram Lena

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.