Tävlingssäsongen närmar sig

Vädret just nu inbjuder knappast till någon vidare träning. Mer läge att göra en genomgång av tävlingskalendern och försöka att göra en schysst planering av tävlingssäsong 2009. När jag planerat för mitt tävlingsföredrag har jag fått en liten( läs rätt så stor) påminnelse om vikten att göra en tävlingsplan för att ha som utgångspunkt för träningsplaneringen. Blev ochså påmind om det här med att kolla mer ingående på detaljer som behöver förbättras. Enligt en av böckerna jag just tuggat mig igenom finns minst en halvdussin saker att förbättra på alla moment, oavsett vilken nivå man befinner sig på. Kan man inte se dem tittar man inte tillräckligt nogrannt, länge eller saknar helt enkelt den kritiska blick som behövs för detaljer. Hugaligen precis vad man behöver läsa eller hur….

I min egen träning just nu är jag lite missnöjd med den kvalite jag har på träningspassen. Borde, ja just det planera lite mer och vara lite mer målinriktad. Det ska bli kul med föreläsningarna med externa föreläsare här, hoppas få lite träningsideer. Vi har mest vallat och efter en intensiv arbetsperiod som kommer nu ska vi tillbaka till Peter och få lite mer coaching. Känns helt rätt i tiden då vi tränat några veckor på det vi gick igenom förra gången. Ylle börjar mer och mer att uppträda som en vallhund- men som sagt ngn stjärna är han inte men sist vi var på okända får med mycket dragning visade han att han kunde hålla fåren och hålla huvudet kallt om de försökte smita. Ett annat projekt är att ta tag i spår och uppletandeträningen, säsongen närmar ju sig med stormsteg nu och vi borde egentligen vara igång förfullt, ja massor att träna på finns det allt….

 

pincher2

 

Fina hundbilder eller hur? Då kan du vara säker på att de kommer från den duktiga hundfotografen Lena Kerje

1 reaktion på ”Tävlingssäsongen närmar sig”

  1. Ja mycket finns det att träna för – säsongen närmar sig med stormkliv. Ser fram emot föredraget med Marie! Det ska bli jätteintressant. Vi hörs!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.