Tindras debut i lydnadsklass

Ett av mina nyårslöften förra året var att följa Lottas valp Tindra under träningen, skriva om det och filma så mycket som möjligt. Tyvärr har tidsbrist gjort att jag inte riktigt följt upp det projektet i den omfattning jag hade tänkt. Mitt nya löfte är att försöka skriva lite mer matnyttigt här och lägga ut flera filmer. Jag kämpar med att bli skickligare på redigeringsprogrammet. Filmerna kommer ju till god nytta på kurser och föredrag samt hjälper till med analysen av den egna träningen. Här kommer ett amatörmässigt utlägg från dagens begivelser, första tävlingen för Lotta och Tindra. 

Tävlingen började kass men fortsatte desto bättre. Tindra blev skrämd av en hund(hon är en rätt känslig själ) innan hon skulle in och reagerade sedan kraftigt på både tävlingsledaren och domaren. Att visa några tänder hade hon inga planer i världen på och därmed en nolla i momentet. När de väl satte igång var Tindra lite okoncentererad i fria följet men spottade upp sig rejält ju mer programmet fortgick. De fick ihop 186 p och Tindra får fortsättningsvis ha sina gaddar i fred då någon mer 1 :a inte är inplanerad. En jättefin debut av dem båda och Tindra visade att hon kan hålla ihop och gör det hon lärt sig även när allt inte går enligt planerna. Nu är nästa steg att på allvar ta i tu med momenten högre upp i klasserna!

Här kan du se deras tävling!

11 reaktioner på ”Tindras debut i lydnadsklass”

  1. Snyggt jobbat Lotta och Tindra!! Stort Grattis till en strålande debut! Lycka till i Gbg, Maria! Tyvärr syns vi inte där, för Basco är skadad. 🙁

  2. Synd att jag missade att se erat lydnads pogram då jag tävlade alldeles innan. Skulle ha varit underbart att se med egna ögon 🙂 Lycka till Tindra!

  3. Hejja Tindra , det där gjorde du BRA. Ett stort Grattis till din matte Lotta och dig från oss. Matte Grattar också

  4. Jättefint Lotta!!!
    Det ser ut som du har (eller är på god väg kanske du tycker) fin balans i kontakt/jobb. Inte så lätt med den här släkten, de är känsliga men samtidigt så fulla av liv och lust 🙂
    Tack för att jag fick tips om filmen!
    Lottie och Tess.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.