Träning o otäck incident

7e2f4834.JPG

Vi tränar på så gott vi hinner inför Spår SM. Som vanligt inför ett SM känns det som det är oöverstigligt antal delar att träna på. Spår, upptag, uppletande, plats, och dessutom alla lydnadsmoment- varför började jag inte tidigare med framåtsändandet…Förra veckan fick vi en hel del träning på andra platser- alltid bra att träna där hunden inte känner igen sig. Det mesta flöt på bra men en otäck incident inträffade. Vi tränade på en fotbollsplan och jag hade Ylle ute, rätt som det var kom det en lös dobermann hane. Jag ropade att de skulle försöka få bort honom men det lyckades inte utan han hoppade på Ylle. Det är riktigt ruggigt när en större hund flyger på en mindre och jag skrek som en gast till syrran som stog närmast att ta honom eftersom jag försökte hålla Ylle. Syrran tvekade en sekund men insåg att en dobermann var rena barnleken mot en ilsken syrra. Hon kastade sig över Dobermannen och lyckades fånga honom och hålla fast honom runt magen. Jag tog Ylle och sprang mot bilen och skrek samtidigt-våga inte tappa hunden….Hålla fast en hund utan koppel o halsband är ju inte alltid så lätt men hon höll kvar sitt tag tills Ylle var i säkerhet. Jag är mycket tacksam att syrran vågade och kunde fånga hunden- det kunde annars ha gått mycket illa. Ägaren dök upp en kvart senare- hunden hade rymt från tomten. Inga bra erfarenheter för Ylle som redan innan blir lite stressad om andra hundar( inte på annat sätt än att han blir klängig) kommer för nära- jag försöker verkligen se till att han inte ska råka upp för dylika saker så det känns himla tråkigt att det hände.

Lilla Bobby är såld till en god vän från Waxholm, han kommer att få träna lydnad &freestyle och agility- kan det bli bättre? Verkligen kul eftersom det är en riktigt fin arbetshund. Det är förresten uppfödaren Lena Kerje som levererar de flesta snygga foton på min blogg!

10 reaktioner på ”Träning o otäck incident”

 1. Lotta & Yngve

  Vad tur att det slutade utan skador. Yngve började bli orolig vad ni tagit vägen. Han håller alla alla klor för att det går bra på SM för brossan.

 2. Karin & Lollo

  usch.usch.usch. har frysprickar på hela kroppen när jag läser.
  ska nu sätta upp idolplanchen som kom med tidningen brukshunden senast (hundvärldens OKEJ tidning ; ) (ni var väldigt fina på fotot!)
  LYCKA TILL PÅ SM!!!!
  ps hoppas att det blir valp & unghundsdag även i höst…!

 3. Skönt att det gick bra med Ylle!
  Vill tacka för en helt SUVERÄN lydnadshelg!! Jag är full av inspiration nu:-)
  Lycka till på SM!
  kram Annelie å Leonbergern Meduza

 4. usch vad otäckt med hundar som muckar gräl på det sättet. Som sagt, man vill ju inte att det ska hända men lika väl händer det då o då. Hoppas Ylle inte blivit påverkad av det hela, Ossi fick inte några men av försommarens otäcka tävling då han blev anfallen. (Försöker va positiv). Ha det så bra och lycka till på SM. Vi kommer o hejar på.
  /katja & ossi

 5. Jättebra att det gick fint för vår yllefavorit!
  Äckligt med stora ilskna hundar med kvarstående aggressivitet, det har vi ju sett nog av.
  Hoppas att incidenten inte gav Ylle bestående minnesbilder, utan att han kan träna och tävka som den fantastiska elithund han är!

 6. Usch så tråkigt att det uppenbart blir fler och fler incidenter med hundar, som ägarna har ” dålig ordning ” på ! Jag känner tyvärr flera, som fått sina hundar påhoppade i år ! Himla tur att det inte verkade sätta några djupa spår hos din Ylle !

  Lycka till nästa helg på SM !!
  // Hälsar Lizzie med matte, som tassade in för att ” tacka så mycket ” för Nosarbetet, som vi verkligen uppskattade !!

 7. Katarina med BCvalpen Fixa

  Hej !
  Tack så mycket för en jättebra lydnadskurs i torsdags och fredags. Jag känner mig jätte peppad att träna vidare med lilla Fixa. Stort tack!!!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.