Träningssugen till max

getattachmentcai24evp

 

Idag flyger jag hem efter några intensiva dagar i Norge. När man stått brevid träningsplanen i fyra dagar blir träningssuget nästan olidligt. Dagarna har fortsatt med diverse diskutioner, på tapeten sista två dagarna om belöningsfrekvens som ersättning för dålig belöningskvalitet och om hög belöningsfrekvens för att hunden ska hålla stadga istället för att hunden verkligen vill och kan vara stilla i alla lägen. Vi har även tittat på störningsträning som bra genomförd kan lära hunden att bli riktigt säker på momenten. Bara fantasin sätter gränser på hur man kan utveckla sin träning.

Väl hemma ska jag genast sätta igång med både bruks och lydnadsträningen. Spår, uppletande och lydnad står på tapeten. Och vallning, vi har ju instruktörstid i veckan. Jag ser fram emot att komma igång på allvar med träningen och förhoppningsvis blir det även några träningsdagar  med kompisarna inom en rimlig framtid.

4 reaktioner på ”Träningssugen till max”

 1. Kul att ni är igång med vallningen, när ni kommer ner hit till sommarn så kan lill-brorsan köra på både får och anka. Ha de!

 2. Hei Maria, og tusen takk for et fantastisk kurs i helgen.
  Du sier du blir treningssugen av å holde kurs, men da kan du tenke deg hvor treningssugen man blir når man har fått masser av gode tips til videre trening!! Her skal det kjedjas 😉
  Setter du meg opp på reserveplass på lydnadskurset i Mai er du snill!

  Mvh Nina

 3. Hej Maria! Tack för en super-bra kurs i helgen! Vi är fulla med inspiration.
  Erika med Springern Noa

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.