Spår och uppletande

Flygresan hem gick lungt o fint. Jag börjar  känna mig hemma på Gardemoen nu, hittar till damtoan, pizzahut och resturang Kon Tiki. Blev full i skratt när jag så snygga Dale-sport tröjor i tax free. För ett tag sedan kom sambon hem efter ett möte i något europeiskt land och berättade att han fått en lusekofta av sin norska chef. Jag blev misstänksam då lusekoftor är en rätt ovanlig present till affärsmän och sambons bedömning av kläder kan inte räknas som helt klockren. ”Lusekoftan” var en dödssnygg windbreaker från Dale sport och den lade jag blixtsnabbt in i min garderob. Sa till sambon att ”lusekoftan” kan komma till användning när jag tränar hund
 Ylle har spårat och tränat uppletande i helgen med Ewa som tog med sig Ylle o Trix på en träningshelg. Det hade gått bra men jag bestämde mig ändå för  ett kort ganska enkelt spår för att komma igång. Ylle kändes fin och det är egentligen bara att börja jobba där vi slutade tror jag. I uppletandet ska jag koncentrera träningen på riktningen och uthållighet och som sidoprojekt jobba lite extra med föremålshanteringen. Han håller nästan alltid föremålen fint men jag skulle vilja plocka bort nästan…Sedan tränade vi lite lydnad i kurslokalen, det blev så kallt fram på kvällskanten och jag tycker det är hopplöst att få bra träningskvalitet när man fryser om fingrarna. I lydnaden finns som vanligt mycket att träna på, men just nu prioriterar jag bruksmomenten. Krypet och framåtsändandet i första hand. Inkallningen har vi jobbat med hopp-stå, han tar inte riktigt med sig tekniken på avstånd ännu men jag tycker nog att det tar sig mer och mer. Vi jobbar mot att tekniken ska finnas även på håll. Du kan se själv på filmen!

….

5 reaktioner på ”Spår och uppletande”

  1. Har fått fram jättefina hopp-stå på avstånd (ett frolickast bort) under rörelse nu. Ser jättehäftigt ut! Man kanske ska tänka på att få ut det på 50 meter ganska snabbt?

  2. Varför är det så ont om snygga träningskäder för hundförare??? Jag var nyligen och shoppade i ett häst/hundcenter i närheten och kunde räkna till sjutton olika märken på jackor, västar och tröjor på hästavdelningen. På hundavdelningen fanns två. Så det blir väl till att träna i jacka från Pikeur och Anky-tröja! 🙂

  3. Maria Hagström

    Hej Elenor!
    Hopp- stå är en övning där du lär hunden att stampa med frambenen. Se Filmen på inomhusträning där Tindra gör en av de första övningarna som helt enkelt är att hoppa. Kul övning som är lätt att skapa bra värde i !

  4. Din bok om nosarbete är suverän! Finns det några planer på en bok om inlärning av lydnadsmoment? Jag håller tummarna!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.