Trevligt inlägg

Vi har en liten tävling på bloggen-skriv-filma eller foto hur du använt boken valp till stjärna i din egen träning så kan du vinna en privatlektion med Maria. Lägg det i kommentarsfältet på detta inlägg om du vill vara med. Här kommer ett inlägg-vi blir så glada för att se och höra hur boken används! Tack Eva!

books2

Jag hade turen att ha en unghund, Texie, när jag fick din bok i min hand. Med hjälp av boken la jag upp en plan på vad jag skulle lägga störst fokus på i början. Filmerna är från början av vår grundträning. Det blev dels att jobba med bra belöningar och rätt aktivitetsnivå och där var denna övning super, Texie kommer från en lugn känsla upp i en hög aktivitetsnivå så fort vi gör denna övning idag:
Texie klara-färdiga-kör

Att shejpa in sättande, ställande och läggande, för att sedan träna stadga i dessa positioner, har varit en ovärderlig grund för mig och min hund inför och under vårt tävlande i lydnad. Jag upplever att hon har utfört sitt/ligg/stå snabbare än mina tidigare hundar som tränats med äldre metoder, och det har varit skönt att inte ha onödiga hjälper att träna bort längre fram i utvecklingen. Känslan när hunden själv förstår vad den ska göra för att få belöningen, och sedan utför övningen snabbare och snabbare är underbar! Det har också varit superskönt att känna mig trygg med att Texie har en bra stadga och klarar störningar:

Att kunna koncentrera sig och vänta på en belöning har varit jättenyttigt även för mina andra hundar. Denna övning är toppen. Jag får en hund som tar belöningen lugnt, kan koncentrera sig och lyssna bättre. Raya är 6 år på filmen. Hon är en glupsk och ivrig schäfer när det gäller belöningar, men det gick att lära en gammal hund också när spelets regler gäller för både godis och leksaker

Till sist har jag två filmer som visar Soya, som var en mycket ivrig unghund. Med dessa övningar fick hon utlopp för sin energi, men istället för att hitta på egna aktiviteter fick hon göra olika övningar på mina villkor, och som hon gillade:

TACK för den bästa bok jag har läst och haft/har stor användning av!!
/Eva

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.