Ultra weekend

I helgen har det varit tävlingar för ultradistansare i Hallsberg. För er som inte vet så är det löpare som ser maraton som en sprinterdistans. Under 6, 12 eller 24 timmar tävlar man om vem som hinner längst. Alla systrar Hagström var där. Två av oss stod för underhållningen längs den 1.2 km långa rundan. Och Yngsta syster Anna sprang. Lotta och jag tränade lydnad. Helt perfekt- massor med gröna ytor, högtalare, applåder och massa störningar runt omkring. Nästan lite SM känsla faktiskt. Det märks helt klart att vi jobbat mycket med den detaljen inför lydnads SM- våra hundar hade inga som helst bekymmer med all störning runt omkring. Jag tror ochså att vi själva blivit snäppet bättre på att fokusera i liknande miljöer. Kul nog var ingen störd över vår närvaro trots att vi ibland drog oss riktigt nära löparna för att få riktigt bra störning på tillexempel rutskick. Apropå tävlingsträning kan jag verkligen rekommendera sommarprataren Malin Bayard. Många kloka och intressanta tankar om tävling med djur.

Hur gick det i Ultraloppen då? Jo, 6 timmars distansen vanns av syster Anna som hann dryga 6 mil på den utsatta tiden. Spännade avslut då två löpare låg nära varandra i tid. Grattis Anna!

24 timmars löparna går i mål om sisådären timme. Några av dem har då sprungit närmare 25 mil på ett dygn. Låter rätt jobbigt- eller hur?

4 reaktioner på ”Ultra weekend”

  1. Vilken härlig tävlingssyskonskara ni verkar vara (gud, vad jag rimmar…)! Grattis till syster Anna! Vilken prestation!
    Grattis även till Tindra för VP! Antar att matte Lotta är stolt – det skulle jag vara.

    Lyssnade på Malins program och blev inspirerad! Mycket som var tänkvärt där.

  2. Låter som bra tävlingsträning. Har funderat på den biten, men inte hittat något bra tillfälle och ställe. Men det kanske kommer..;-)

  3. Hm, hade man vetat det hade man ju kunnat svängt ner och kollat på förstklassig lydnad!!!
    Strongt av alla löpare att springa så långt, inte min grej direkt….

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.