Valp till stjärna kursen del 3

 

Inlägget nedan är skrivet av Ulla-Marie med rottisen Prins Filip som går kursen ”Från valp till stjärna” för Lotta Hagström på Köpings brukshundklubb.

S-DSC07410Efter 3 veckors trist uppehåll var det äntligen dags för tillfälle tre i vår “Stjärnkurs” och åter till ordningen. Stor fördel att ha täta träffar (1/v) enligt min mening, för att få tätare mellan kommentarer och tips. Dagens övningar gällande frivilliga beteenden löste flera knutar som vi (prata för Dig själv , säger Prins Filip) tyvärr dragit åt. Gällde då stående och backande, där vi utöver kursbokens olika förslag fick ytterligare vägledning. Att markera slut på övningarna var också något vi blev påminda om!

Dagens tema var fokus, kontakt och engagemang – att det var hunden som skulle starta upp träningen. Låter lättare sagt än gjort, men träning ska väl ge utdelning… Vi fick också börja med följsamhetsövningar som tillsammans med snabb start av träningen blev läxa till kommande tillfälle. Då lockade Lotta med tidtagning och en resa till Bahamas till den hund som snabbast startade upp träningen (ev fick matte/husse följa med).

S-DSC07486

 

 

S-DSC07421 S-DSC07432

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.