Valpspår och bakdelskontroll

Tindra blir alltmer klickerklok, dvs hon greppar allt snabbare vad hon får utdelning för. Kliva upp på pallen och ta några steg med baktassarna i sidled förstod hon nästan direkt. Lotta har fått bra kläm på klickandet och det gör ju ochså att inlärningen blir snabb och tydlig. Rörelsen på pallen är grunden för sidoingång samt för vänstersvängar. Pallen hjälper till att få hunden att greppa att det är förflyttningar i sidled med baktassarna som ger utdelning. Filmerna är från två olika tillfällen med ett par dagar emellan.

Backandet kommer vi att använda i inlärning av stående och i bakviktsrörelserna i fjärrdirigering samt givetvis backandet i fria följet. Lotta har även klickat in att lyfta och hålla föremål, nästa steg är att hon kan lyfta, röra sig mot och lägga det i Lottas hand.

Leken utvecklas allt mer och i helgen kunde hon leka även med störningar runt omkring. Tindra har fått starta spårträningen genom att bara leka med olika föremål i skogen. De flesta hundar har lätt för att spåra och ofta är det föremålsmarkeringen man behöver lägga ner mest arbete på. Därför börjar vi i den ändan. Dessutom blir det bättre start på själva spårträningen om man är helt säker på att hunden har bra förväntan på att ha kul med ett föremål. Spårintresset är och blir oftast så stort så hundens föremålsintresse måste balanseras upp mot spårintresse. Då krävs oftast mycket mer föremålsintresse än man vanligtvis räknar med. I veckan kommer vi att lägga de första spåren.

           tindra-kloss-1.wmv              tidra-kloss-2.wmv      tindra-ligg-o-apport.wmv

5 reaktioner på ”Valpspår och bakdelskontroll”

  1. Otroligt intressanta filmer och träningsberättelser! Jag beundrar ditt sätt att hitta nya smarta vinklar på delarna i momenten. Och Tindra är dessutom bedårande!

  2. Jätte bra och inspirerande filmer! Nu ligger min 7-åring i hårdträning. Inte lätt med en som blev inklickad förra veckan och är så pass gammal, men fasiken, det går faktiskt!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.