VM 2012


Vi inledde vår resa till VM och Salzburg helgen innan tävlingarna. Med trevligt sällskap gick bilresan ner som en dans. Och gud prisa autobahn- världens bästa ställe att ta sig snabbt fram med massa fräscha och trevliga rastplatser. Tar man sedan bara en avfart varsomhelst hittar man billiga hotell med resturanger öppna länge och med supergod mat! Tyskland är helt klart ett underskattat turistland!

 

Österrike är både vackert och trevligt- tyvärr hann vi bara turista en dag, sedan hade Svenska laget träningsläger på en klubb vi fått lånat. Jättetrevligt och fin förberedelse. Träningen gick hyfsat men jag tyckte Ylle varit väl lugn under våren och därför höjt honom en del. Det har förstås varit helt idiotiskt och jag skulle få betala dyrt för mitt misstag. På träningen blev jag frustrerad eftersom han uppträde aningen hetsigt. Men i övrigt kändes han fin!

 

Fikahörnan i klubbstugan

Badplats vid brukshundklubben

Promenadstig bredvid hotellet

 

Nåväl tävlingarna gick inne i centrala Salzburg på en ishockeyarena med en jättevacker park att rasta i och att värma upp. Ur den synvinkel var förhållandena optimala. Torsdagen inleddes med träning och veterinärbesiktning. Jag kände mig lite uppgiven efter träningen eftersom Ylle liknade mest Bambi på hal is men på något märkligt sätt lärde han sig hantera underlaget på den korta tiden för under tävlingarna rörde han sig riktigt bra. Med som coach i år var min käre man. Han är bra på det mesta men jag har allt tvivlat lite på hans förmåga att vara coach. Vilket visade sig vara helt fel- han gjorde ett kanonjobb och hade mer koll på läget än de flesta. Kom med bra och handfasta tips innan. Tillexempel att ha tydliga kommandon eftersom ljudet i ringen lätt försvinner. Han skötte dessutom en massa praktiska detaljer både för mig och laget. Alltså ännu en supercoach att lägga till listan- jag känner mig klart bortskämd på den punkten.

Den fina parken på tävlingsplatsen

Tävlingarna inleddes med kvaltävlingar fredag och lördag. Nytt för i år var att Japan hade ett lag med! Jätteskoj och det ska bli kul att följa dem i framtiden.Enligt uppgift var det deras första gång inomhusträning/tävling någonsin- med andra ord ingen lätt uppgift

För Sveriges del såg det riktigt bra ut efter lördagen. Ditte vann labben Abby vann fredagens tävling och Diana och Zack gjorde en fin runda som räckte till final. Både Lenorna med Tease och Sheger gjorde bra rundor men med lite strul. På lördagen var vi 3 kvar att gå, Karin med Klura och Mona med Marwin presterade fina rundor som räckte till final. Min tävling inleddes med gruppmomenten som gick bra. Sedan fortsatte det med inkallningen som var yes yes yes äntligen har träningen gett resultat och ingen 7:a. Han var väl het på ruta, fritt följ och apportdirigering men poängen var klart gångbara! sedan ring två, en bra vittring, en hoppapport där apporten försvann under avspärrningarna- trodde jag skulle få göra om men icke- duktiga duktiga Ylle hittade dock apporten och gjorde momentet fint. Fjärret var riktigt fint och vid det laget trodde jag mig vara i final för Z rutan kan man väl inte nolla. Visst missa 1 skifte kan man göra men knappast två så jag kände mig rätt lugn. Men i det första skiftet läggande for han upp och skällde till när jag gick förbi, jag fortsatte och resten av Z gick super- men vad hjälpte det – nollan var en faktum och riktigt riktigt tungt. Speciellt att veta att Ylle presterar i princip alltid bättre dag 2….Och varför gjorde han så,jo under inkallningsträningen har jag gått fram på läggandet och förbi och gjort om ifall jag inte varit nöjd. Ibland har han då hoppat och skällt på mig och det beteendet bubblade upp! Det absolut värsta är att jag haft på känn att detta nog inte är bra men släppt det i och med att det finns ju så mycket att träna på. Med Ylle är det så att gör du allt rätt så blir det rätt, men gör man nått misstag får man lida för det. Med en bitter smak kan jag ju säga att det är learning the hard way och misstaget är mitt helt o hållet!

Lagets insats under kvaldagarna räckte ändå till ett lagsilver- det är kanon för fler och fler länder blir allt bättre. Finland vann och Norge kom 3:a. Ryssland kom 4 och blir allt bättre. Så även Italien. Och det märks att nivån höjs i princip i alla länder

Silverlaget 2012

I finalen var det verkligen inte Sveriges dag, massa konstiga saker inträffade. Diana och Zack gjorde bästa svenska insatsen och kom 11! Supergrattis Diana. Vann finalen gjorde Christa och Kaos tätt följd av Jessica och Mac. Jag såg ju ekipagen på Finlandslandslagsläger och kan ju inte påstå att jag är direkt förvånad. Finnarna har greppet och lydnadsvärlden, det råder det ingen tvekan om! Och jag vill verkligen gratulera till en grym insats- igen! Trea kom ryskan som hade samma placering förra året. Starkt gjort att komma på pallen två år på raken!

Jag lider med Monica och Norge som råkade ut för en riktig katastrof då fina och duktiga Extra tog sig ut ur hotellrummet och blev överkörd. När sådant händer påminns man hur lite en tävlingen egentligen betyder…..

Jag vill tacka alla som bidragit till ännu en fantastik resa med landslaget! Vilka äventyr vårt intresse tar oss med på!

 

 

Ylle tackar speciellt sina guardian angels!!!!

 

Och njuter av att sova på sin egen gräsmatta!

1 reaktion på ”VM 2012”

  1. Grattis till silverplatsen! Härligt! Jätte, jättetrist med er miss 🙁 men din inställning är ändå imponerande proffsig. Gräsligt med hunden som förolyckades, ja man påminns om vad som är viktigt då. Som att få sträcka ut sig på sin egen gräsmatta och njuta av sommarsolen till exempel…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.