VM 2013

 

 

Årets VM gick i Budapest. Med andra ord en rätt lång resa. Vi beslöt oss att ta bilen och samtidigt göra det till en liten utflykt. Resan ner var lite drygt 200 mil, vi åkte färjan till Rostock och vidare mot Prag och en övernattning där. Vi bodde superfint mitt inne i stan, mysigt men tur att man hade chaffis, den fickparkeringen hade jag inte ens velat gjort med min gamla fiat 127 top om den nu mot förmodan skulle finnas kvar! Hundarna skötte sig superfint på allt från färjor till storstadsäventyr. IMG_3819

IMG_3816

Vi hade bokat en pensionat för Svenska laget som vi hade för oss själva, verkligen fint och trevligt och bäst av allt- det låg 10 min från tävlingsplatsen. Kanon att kunna lämna hunden på rummet under långa och varma dagar på tävlingsplatsen. I pensionatets fina trädgård passade det bra att ha lagmöten och lite allmänt mingel!
IMG_3820

IMG_3826

 

 

Det var varmt i Budapest, runt 23 grader de första dagarna och runt 28 grader finaldagen. Tufft eftersom hundarna inte riktigt fått någon tillvänjning eftersom det varit så kallt hemma. När kvaldagarna var över visade det sig att alla ordinarie lagekipage gjort poäng motsvarande ett första pris- bra, det visar att vi trots allt blivit jämnare men det är tätt i toppen och resultaten räckte endast till 2 finalplatser för mig och för Carin Bengtsson. I lagtävlingen vann Norge före Finland och Tjeckien som slog oss med några poäng I finalen slutade Carin på en 6 plats och jag på en 10. Det var väldigt tätt mellan ekipagen i toppen och vi hade lite oflyt båda med att det fattades ynka poäng för ännu bättre placeringar. Jag ska försöka skriva lite mer om hur tävlingen gick för oss när jag fått en film att lägga ut samtidigt- jag ska även försöka skriva lite reflektioner från VM i ett annat blogginlägg.
IMG_3876IMG_3894

 

Det mest skojiga med VM är att man lär känna fler och fler människor för varje år och stämningen är alltid rätt uppsluppen och glad. Det blir allt fler länder som ställer upp och allt fler länder börjar hävda sig i toppen.
IMG_3867IMG_3841IMG_3833

 

 

 

1. Kjellaug från Norge

2. Christa från Finland

3. Katja från Finland

Samtliga tre gjorde jättefina race i både kval och final- jättegrattis till er!
IMG_3898

1 reaktion på ”VM 2013”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.