VM i lydnad

Under veckan i Norge fick vi det glada beskedet att vi är uttagna att representera Svenska laget i VM som går av stapeln i Oktober i Bratislava. Det övriga fem i laget är : Mona & Marwin, Diana & Zack, Lena& Lotus, Anders& Oki och Lillemor & krollie. Spännande och kul ska det bli, bara lite svårt att få in det i huvudet så här precis före en annan stortävling- bruks- SM. Fast det är riktiga lyxproblem- eller hur….Hursomhelst gäller det nog att även få in viss lydnadsträning redan nu innan bruks SM- det finns trots allt en hel del detaljer jag skulle vilja fixa.

Veckan i Norge såg hektisk ut på pappret med tre olika grupper på 6 dagar och närmare 30 deltagare. Men jag kom hem med mer energi än när jag åkte. Vet inte om det beror på den hänförande naturen, alla trevliga människor vi mötte eller att jag inte behövde ha dåligt samvete för att hunden hade alltför tråkigt. Troligen en kombination av alla delar. På kursen fanns hundtränare från Pajala och Nordnorge till Danmark. Många hade hiskeliga avstånd till kursplatsen och jag är imponerad av hur många det är som lägger ner så mycket tid, pengar och energi för att få till bra träning. Jag är ochså  impad av att kursdeltagarna var så engagerade och prestigelösa i förhållandet till varandra. Det var enkelt att få till bra grupper och alla var duktiga på att se vad som hände och utvärdera och ev ändra förutsättningarna för träning. Hundarna var glada och i princip alla har fin attityd i arbetet. Det fanns som tur var även en del saker som behöver utvecklas- tillexempel att komma vidare i träningen och hela tiden sträva mot målen. Att få till alla fina detaljer till en fungerande helhet är ochså sidor att utveckla. Tack alla för en dejlig vecka!

VM- Hunden Ylle

ylle-oland

20 reaktioner på ”VM i lydnad”

 1. Stort Grattis Till VM-uttagningen!!
  Och Ett Stort Lycka Till På SM!!
  Som sagt ett dejligt lyxproblem!!
  Kram Carina och Lei-Anns Baqqi…

 2. Grattis Maria & Ylle…..
  Lycka till på SM… (och VM)…. Det där med ”DEJLIGT” – det gillar jag……. Visst är det ett underbart ord;-)))) Kram Sharon

 3. Monica, Malte og Extra

  Heisan, Grattis med VM Plassen, da sees vi på banen i Bratislava! Jettekul som dere sier i Sverige!

 4. Oo vad häftigt! Grattis!!!!! Snigel hejjar och hoppar allt hon orkar (lite i förväg). Lycka till både på SM och WM!

 5. Visst är det ett lyxigt problem med att ladda om! 😉 Gratulerar till platsen i VM-laget och lycka till både på SM och VM! Så duktig hundtränare (och instruktör) som du är så är ni värda att komma med i laget!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.