Ylle 7 år

Tiden går snabbt och Ylle som för inte så länge sedan var familjens yngsta hund är nu den äldsta. Ylle blev min av en tillfällighet, min hund Ex var pappa till en kull. En eftermiddag hade jag ovanligt tråkigt på universitet, tänkte att det skulle nog inte hända så mycket skoj hemma heller. Plötsligt kom jag på att uppfödaren som hade kullen sagt att fler hanar var osålda. Kanske jag kunde ta hem en och miljöträna- det är ju skoj om något. Jag ringde och 2 hanar var vetrinärbesiktade så någon av dem kunde jag ta. Jag tog Ylle för han hade snyggast färg.

Ylle började sin karriär i Skogsborg med att äta upp en jättestor råtta, husse försökte desperat dra loss den i svansen men den lilla valpen svalde den hel…Ett par kopparormar gick samma öde till mötes och jag tänkte lättat att tur att det här i alla fall är någonannans valp och inte min. Vi började träna lite smått, Ylle utmärkte sig direkt med att vara oerhört med och intresserad av allt jag gjorde med honom. Uppfödaren skickade ett par spekulanter som jag lyckades skicka vidare. Men jag hade ju på heder och samvete lovat husets herre att detta bara var tillfälligt. Jag kom på en smart plan- en superduktig träningskompis var lite valpintresserad. Och då visste jag ju att Ylle skulle få det kanon. Jag övertalade henne att ta Ylle- men när jag skulle lämna honom kunde jag inte det. Så han blev kvar- som tur blev även träningskompisen kvar…Och mannen bara ryckte på axlarna och sa att han redan fattat.

Ylle fortsatte att utmärka sig i träningen och innan han blev 2 år var han på tre tävling i varje klass uppflyttad till elit i lydnad och elit i spår. Han har sedan varit med i lydnadslandslaget och tagit VM guld i lag och som bäst blivit 5 :a på VM sedan han var 2 och tävlat SM i lydnad  5 gånger med 2 guld, 2 silver och en 4 plats. Ylle har även ett brons från Nordiska mästerskapen! Ylle har  tävlat ett par spår SM med en 6 placering som bästa resultat. Han är ochså godkänd vallhund.

Förhoppningsvis så har vi några goda år till men vad som än händer så har Ylle verkligen varit en fantastisk tävlingshund och tänk vad en tråkig dag kan leda till…..

 

6 reaktioner på ”Ylle 7 år”

  1. Grattis Ylle på sju års-dagen och Grattia Maria till dina och Ylles alla fantastiska framgångar. Jag minns liten Ylle Pylle när du tagit hem honom på ”prov” Jag har missat att varken Jim eller Ex finns hos dig längre. Det klart, Ylle är redan sju år. Tiden går. Kram Mia och Uzze

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.