6 veckors utmaning!

Kom just in från en löprunda, solen kom fram och jag tyckte nästan att jag hörde vårfåglar. Känns härligt bra att ha hela våren och sommaren framför sig! Under julhelgen bestämde jag mig för att rivstarta året med en 6 veckorsutmaning för att komma i ännu bättre form. Tränar gör jag ju ändå men just vintermånaderna är sega och det blir ofta inställda pass pga kyla, halka och mörker. Jag lever ett hektiskt liv och fladdrar och far åt alla håll och behöver vara i form för att orka göra allt jag vill! Och när du väl är inne i träningen fungerar den som en luftvärmepump typ nedlagd energi ger tillbaka ännu mer energi. Dessutom tror jag att bra form gör mig till en bättre tränare, bla därför att bra kondition ökar koncentrationsförmågan rejält.  Jag bestämde mig för att under 6 veckor(är nu inne på tredje veckan):

Maten

  • Ingen skräpmat eller halvfabrikat (enkelt, det äter jag ändå sällan)
  • Vatten till maten(undantag kan göras på helgen, svårt gillar light läsk men inte vatten)
  • Nolltolerans vad det gäller sötsaker(ingen dispens på helgerna)

Träningen

  • Att under dessa 6 veckor öka träningsmängden för varje vecka.
  • Ha ett minimiantal pass varje vecka som jag inte frångår!
  • Ett längre pass varje vecka.

All träning jag gör sker i skogen. Av den enkla anledningen att jag som alla andra har dåligt med tid. Samtidigt som jag tränar har jag hundarna med och de får en del av sin fysiska träning. Alltså dubbel utdelning. Dessutom är ju hundarna ett kul och muntert sällskap som aldrig tackar nej till att ge sig iväg, även om man frågar de mest konstiga tider på dygnet. Förutom att springa tränar jag balans och styrketräning med det skogen har att bistå med, vilket är en hel del när man väl börjar använda fantasin. Med en bra pannlampa fungerar denna träningen jättebra även om det är mörkt! Tre veckor till och jag har fått en riktigt bra start på 2012!

4 reaktioner på ”6 veckors utmaning!”

  1. Jag är också light-läskoman och har jättesvårt för att dricka vatten. Fixade dock en sodastreamer innan jul, plus ett par snygga halvlitersflaskor som är lätta att bära med sig. Har gjort susen, dricker minst en och en halv liter om dagen! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.