Årets första kvaltävling

Igår var det dags för årets första kvaltävling för 2010 års VM i Danmark. Hela Sveriges lydnadselit fanns på plats och en del av den Norska eliten. 38 anmälda sammanlagt. Ett kanontillfälle att se många hundar från olika delar av landet (och grannlandet skulle det visa sig!). Lotta och jag åkte ner till Göteborg dagen innan och passade på att träna på Alfa hundcenter Där mötte Mona upp och vi hann med lite god mat och en massa bra träning. Kylan har ju gjort att åtminstone min träning legat helt nere förutom de tillfällen vi bokat inomhushall. Jag är ju lätt( läs mkt svårt) besatt av bra träningskvalitet. Vilket för en kylallergisk person som jag är helt omöjligt att uppnå under dessa omständigheter. Vi fick i alla fall lite bra träning kvällen innan.

Torsdagsmorgonen vart tidig och en aning stressig- vi hittade inte rätt parkeringshus först…Tävlingsplatsen inne på mässan var ganska lugn för att vara inomhusmiljö. Tävlingen var bra och schysst upplagd med duktiga och trevliga tävlingsledare. Och en jätteeloge för speakern- vilket superinativ av Göteborgs -avd. Jättekul för publiken och även för oss tävlande med presentationer och kommentarer. Krokasmeds Lollo gjorde ett riktigt bra jobb som engagerad och kunnig speaker under hela dagen. Hoppas, hoppas fler tar efter, det blir ju så mycket roligare och intressantare för alla.

Till tävlingen då, hälften av momenten dömdes av en domare och den andra hälften av en annan domare men vi fick göra programmet i traditionell ordning. Tävlingen började med sitt och plats, det gick fint för vår del. Med startnummer 15 hann jag se en hel del ekipage innan det var min tur. Två Norska ekipage låg i topp, bästa svenska ekipage var Kronvallarens Kajsa Kavat med Pia A. Ylle kändes samlad och fin på uppvärmningen och vi hade en bra känsla när vi gick in på planen. Fria följet var lite fladdrigt men det har i alla fall blivit betydligt bättre. Jag tror att vi behöver träna på som vi gjort och sista steget är att få momentet in ännu mer i tävlingssituationen. Resten av programmet flöt på fint, Ylle var precis lagom, lugn, koncentrerad och fartig. Den fina känslan höll i sig rakt igenom. Det belönades med 313 p och ledning. Resten av dagen kunde jag koppla av och titta på resterande del av tävling. Som vanligt fick jag en hel del ideer både gällande träning och den rent tävlingsmässiga delen. Otroligt nyttigt att få se så många duktiga ekipage vid ett och samma tillfälle. En fundering jag länge haft om vad göra mellan momenten fick ett tydligt svar när jag såg en del ekipage. Ett moment jag tyckte många hade riktigt bra( men du bäst, Ditte….) var inkallning med stå och ligg. Har sällan sett så många fartiga men ändå snabba skiften.

När tävlingarna var slut visade sig att vårt resultat stått sig hela dagen och vi vann tävlingen på 313p. Fina duktiga Ylle som blir allt stabilare på tävling. Det är riktigt kul för det har jag verkligen jobbat med under året. Utvecklingen i träningen har på sista tiden varit riktigt bra och det beror mycket på den bra träningscoachningen vi fått. Känn er lika glada och stolta som jag är, träningskamrater!!!!!

Jag hittar inga resultat från Göteborg men här kommer de första placeringarna:

1.  313 p Vallmyra Ylle och jag

2. 309.5 Amira och Maren (norskt ekipage)

3. 307.5 Tunevallets Meg och Trine (norskt ekipage)

4. 306.5 Kronvallarens Kajsa kavat och Pia

5. 304 Doubleuse Cloudberry och Trond (norskt ekipage)

5. 304 Fia Friends Oke opimist med Anders

7. 299 Tazzehagens Tazz med Diana

8. 293 Vallhunden Marwin med Mona

9. 292.5 Doubleuse Mc Laren med Ingela

10. 292.5 Wilmer med Hanna

 

 

 

ylle-urklippt3

30 reaktioner på ”Årets första kvaltävling”

 1. Jag har hört av flera att ni var dagens höjdpunkt och mycket värdiga vinnare – extra kul när det är så hög kvalité på startfältet överlag 🙂 Stort grattis, önskar jag hade kunnat se er!

 2. Stort GRATTIS igen Maria! Ni är verkligen superduktiga och det såg ju väldigt stabilt ut också. Kul att du gillar vår inkallning. Den satt inomhus också vilket kändes bra.
  Jag fick lite bråttom hem, chauffören Agneta, satt i den kalla bilen och väntade så kunde inte säga hej då, men förstår att resan gick bra. Tänkte på alla som skulle långt på kvällen. Jag var helt slut.
  Hälsn Ditte

 3. Hej Maria,

  Jag satt på läktaren och bara njöt när du och Ylle körde erat program, vilken uppvisning!! Du har verkligen gett mig en hel hög med tränings/Tävlingsinsperation, TACK!

  Grattis grattis från småland!
  kram Anna å Dengilidengan

 4. GRATTIS Maria och Ylle till gårdagens proffsiga, imponerande och inspirerande prestation. Är så himla glad över att jag hann se er och det var väldigt trevligt att hinna växla några ord också. Ni är väl värda varenda poäng ni fick och det är så häftigt att se den perfekta balansen mellan deltajer och helhet när det verkligen gäller!!!

 5. Grattis!! Olle har minsann fått härdas i kylan;) Läggande under gång i nästan 30 minusgrader var en härlig utmaning för oss båda=)

 6. GRATTIS till er fina vinst! vädret hindrade oss från att ta oss upp tyvärr, men det är ju så fantastiskt roligt! Satt och kikade på dina kurser häromdagen men dom är både fulla och för sent att anmäla sig till eller????
  Ha en GO helg !
  Ulrica

 7. Jättegrattis till en fin tävling!
  Missade pga jobb. Men ser fram emot film. Ses i Gbg nästa helg.

 8. Hej hopp Maria! Du briljerar! Hörde om dina fina poäng här i hemstaden. Supert gjort!
  Hörde även att du skall ha kurs här i Lerum till helgen.. Fick dock reda på det för sent för att kunna vara med, Hade varit kul!!
  Vi syns!

  Anneli Matejka

 9. Helt fantastiskt! Jätte grattis! Hoppas att man snart får tillfälle att se det hela live!

 10. Grattis igjen med seier på MY DOG!

  Kunne jeg fått emailen din så kan jeg sende deg bilde av pallen. Finner ikke igjen lappen du ga meg.

  Hilsen Trine med Meg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.