En Svensk VM förare till:

Nämligen:

Berätta lite om dig och din hund

Jag heter Karin Fischer Kristiansson, jag bor i en liten håla som heter Lödöse, mittemellan Göteborg och Trollhättan. Min hund heter Vallhunden Qlura, hon blir 5 år 28 maj (5 år!!! Var tar tiden vägen??!!) Qlura är min första bordercollie, innan henne hade jag en vimsig storpudel, Alfons, som också tävlades i lydnad ekl. Qlura och jag tränar också lite vallning också, mest bara för att det är väldigt roligt men också med en liiten förhoppning om att klara ett vallhundsprov så småningom.

 

Hur blev du intresserad av lydnad

Alfons och jag skulle egentligen träna och tävla agility, men det gick inte så bra med en vimsig storpudel på agilitybanan som på parkeringen tackade mig för skjutsen och sprang runt hinder och tunnlar på egen hand. Då jag hade småbarn på den tiden så räckte inte min tid till bruksgrenarna, då blev det lydnad och sedan var jag fast! Det är ju så grymt roligt!! J

 

Vilka egenskaper har du som tagit er till den här nivån

STRUKTUR! Det hade inte gått utan struktur och målmedvetenhet, utifrån min livssituation. Men jag tror också att jag har prioriterat att ha roligt tillsammans med min hund och försökt se till Qluras styrkor i upplägget av vår träning.

 

Vilka egenskaper har din hund som tagit er till den här nivån

Qluras förmåga att i de flesta lägen hålla huvudet kallt, att hon har lätt för att lära och generalisera samt att hon tycker att det är väldigt roligt att träna

 

Vad skulle du ge för tips för de som siktar på landslaget

Se till att ha jätte roligt!!!

 

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.