Ett tag sen sist

Tiden efter SM har som vanligt varit hektisk. Massa kurser och en del projekt på hemmaplan. Vi har hunnit med att göra en lydnadstävling. En liten check inför VM i Bratislava. Den visade både bra och sämre bitar. Helheten och att han var ganska lagom ”på ” var bra indikationer. Fria följet var ganska knixigt med mkt svängar och blandningar på tempon. Det gick sådär och tyvärr är vi nog inte så mycket bättre än så. Måste tänka på att inte bara gå som det passar mig när vi tränar och variera fria följet ännu mer. Vi hade dessutom 3 småmissar på rutan, inkallningen och fjärret. Alla irriterande nog 4 kofficientare. Rutan är ett fel som ibland kommer i kedjor- Ylle springer först och börjar sedan tänka- då kan han ibland komma lite snett in i rutan. Inkallningen tror jag mer var en tillfällighet då läggande blev lite konstigt. Fjärren är en detalj som behöver trimmas mer, Ylle tar i lite mycket och flyttade sig aningen bakåt i något skifte. Summa sumarum blev det 305.5 p och nu behöver vi nog bara ett halvhyfsat resultat till för att vara klara för nästa års SM.

På ett sätt är jag ganska nöjd med våra lydnadstävlingar i år- på fem tävlingar har vi bara haft en större miss( tjuv till rutan). Men jag skulle vilja få till ännu mera klockrena lydnadsprogram, sudda bort småmissarna. Jag satt häromkvällen och tittade på video från VM i Kroatien 2007. Och det som uppenbarligen behövdes där när man jämförde bedömningen med prestationerna var just att inte ha några missar. Min tanke är att börja ta missarna i träningen(även de små små) på mycket större allvar. Ofta rycker jag bara på axlarna och gör om. Jag ska försöka göra nya strategier för att få en ännu bättre rättprocent. Tusen tankar virvlar i huvudet på hur jag bör göra och tänka. Eller ska jag vänta lungt och fint? Ylle är ju fortfarande riktigt ung och det kanske kommer med en naturlig utveckling? Fast det är å andra sidan inte alls min stil att sitta och vänta på att någon ska ske av sig självt, nej, det är nog säkrast att förlita sig på de träningstekniska delarna. Börja fundera och prova sig fram och tänka långsiktigt. Projekt good bye småmissar har startat….

Nästa helg har vi en träningsträff med landslaget i lydnad. Det ska bli jättekul att träna, träffa alla och smida planer inför resan till Bratislava. Tänk så många roliga äventyr hunderiet för med sig.

Lotta och Tindra kommer inom kort att göra debut i lydnadklass 3. Tindra har utvecklats fint och målet är att hon ska starta i elit i slutet på året.

3 reaktioner på ”Ett tag sen sist”

  1. Det var roligt att se er på plan! Ni är ett väldigt samspelt och härligt ekipage att titta på och jag hade ju förmånen att få se er på nääära håll 🙂 Grattis till vinst och ett fint resultat!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.