Hektisk helg

I fredags åkte jag till Boxholm. Där hade bussiga Håkan ordnat så att landslaget kunde träna lydnad inomhus i tre dagar. Alla i landslaget var där utom Lillemor som tillsammans med Lotta och alla de andra lydnadstalangerna hade läger och inomhusträning i Grängesberg. Och träning blev det- tror aldrig jag varit på något läger där det varit så effektiv träning som vi lyckades få till. På fredagen tränade vi mellan 14-21 och på lördagen träffades vi 8 och åt frukost och smidde planer för dagen. Med undantag för två korta matpauser körde vi fram till 21. Varje pass med kommendering och mycket störningar. Vi kommenterade och diskuterade varandras insatser. Kul att vi hade så högt i tak och att alla var så engagerade. Nyttigt med sådana helger och såklart extra kul att se landslagshundarnas träning. Då blir det ju ännu mer spännade att följa dem på tävling. Tack alla för mycket givande träning! Och tack Håkan för du fixat så vi inte behövde tänka på något annat än vår träning!

På söndagen 5.15 ringde klockan. Jag rafsade snabbt ihop mina grejor och försökte att inte väcka Diana(som jag delade stuga med) allt för mycket. De andra skulle fortsätta träningen men för mig bar det av mot Göteborg och en föreläsning om tävling. Det var kennel rapport som ordnat den och jag tror de flesta som var där var just ”rapportare” Kul att prata om tävlingsbiten tycker jag. Det finns så många bitar att utveckla och som man kan öva upp både hos sig själv och hos hunden för att öka förutsättningarna för att lyckas bra på tävling. Jag valde att fokusera mest på träningen under föreläsning. Jag tycker att det nästan alltid är brister i träningen som gör att många ekipage inte får till det på tävling. Framförallt när det gäller störningar, helhet och den tävlingsmässiga träningen som i grund och botten är lika viktig som träningen på detaljer och på moment. Är hunden genomtränad på dessa bitar så tål både hund och förare nervositet under tävlingsdagen. Fördelen med att föreläsa om just tävlingsträning är att man själv blir påmind om delar att ta tag i och jobba ännu mer aktivt med.

Apropå tävling så jättegrattis till Jims söner Vallmyra Trim och Vallmyra Trix som kom på första och andra plats på Sala BKs elitsöktävling. Lena och Trim hade 587 p, 9:a på söket och en kanonlydnad på 278p. Ewa och Trix 582 p 9.5 på söket och i stort sett fin lydnad. Ska bli spännade att se vad de två gossarna kan prestera nästa år!

ylle-lans

Bild från förra landslagsträffen!

jim2t1

Tre superduktiga elitsökhundar

3 reaktioner på ”Hektisk helg”

  1. Rosmarie & Rapports Extra

    Grattis till alla framgångar och TACK Maria för en jättebra föreläsning i Göteborg!!!
    kanonBRA!!

  2. Pia & Rapports Hast

    Vill också säga TACK till en suverän föreläsning i söndags. Härligt att få lyssna en hel dag och få bli inspirerad då du delade med dig av erfarenheter och tankar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.