Inspirationen och glädjen kontra höga mål

En känd idrottsman i en av de mest fysiskt krävande grenarna menar att för att bli riktigt bra i någon idrott krävs 10% talang(låter lite för en riktig fysisk idrott eller hur?!) 90% hårt arbete och dessutom 100% glädje, passion och drivkraft. Det är så himla klockrent för visst är det så!? För 90 % arbete får man knappast till om inspiration och glädje saknas. Att ha höga mål i träningen är ingen motsats till glädje och inspiration. Även om glädjen och inspirationen kan få sig en liten törn då man inte lyckas nå upp till satta mål. Med andra ord vill du lyckas väl med något så se till att du verkligen trivs med att göra det du vill bli bra på. Ha som mål att varje träning ska ge dig inspiration till ett nytt träningspass. Tänk till om vad tycker är skoj i träningen och fundera på hur du skulle kunna jobba med de delar du inte är lika förtjust i att träna. Är träningen tråkig,  hitta nya vägar- gå kurser, kolla filmer på You – tube, åk på tävlingar som publik, diskutera med träningskompisar mm. Gör nåt – vadsomhelst för att bryta trenden. Jobba stenhårt med att få din hund att tycka träningen är lika kul som du gör- då kommer ni som ekipage att nå långt. I varje fall vad det gäller glädje, passion och drivkraft. Och vad kan vara viktigare som framgångsrecept?

” Jag tränar bara när jag är inspirerad- inför varje träningspass ser jag till att vara inspirerad”

5 reaktioner på ”Inspirationen och glädjen kontra höga mål”

 1. Glädjen är den största drivkraften som egentligen skapar den mesta motivationen och kunskapstörsten, tycker jag. Kommer ofta på mig själv när jag leker under träningen med att fnittra eller gapflabba rakt ut. Sedan inser jag att folk tittar på mig…! 😉

 2. Det er en god påminnelse å ha fokus på trivsel i hver eneste treningsøkt… Jeg har alt for lett for å bli problemløsningsorientert i stedet for å elske det jeg driver med…

 3. Mycket tänkvärt! Kom på mig senast i går med efter ett träningspass där 95% känts bra. Men vad tror du jag gick och grubblade på..? Jadå, de 5 % som gick mindre bra så klart! Varför gör man så (jag…) ofta på det sättet?! Man måste ju kunna se och glädjas åt det som är bra, även om man på sikt vill ha det ännu bättre! Ska verkligen sträva efter att alla pass ska inspirera till det nästkommande. En bra filosofi!

 4. Håller med till 100%…det märks så väl på hunden om vi också har kul. Vi är ett sammansvetsat gäng med udda raser som ses i ridhus 2ggr i veckan nu under vintern. Efter träningen går vi alla en långpromenad tillsammans och analyserar träningen och planerar hur vi ska göra inför nästa. Även om tankarna är negativa så lyckas alltid ngn peppa den andre att det viktigaste är att ha rätt inställning och klura på hur vi ska få till det perfekt i slutänden. Man riktigt längtar tills nästa gång ;).

 5. Så kloka ord Maria! 🙂

  Nu har vi ”släppt” dig som författare i Hundtränaren 2010 🙂 Länkar till bloggen ovan.
  Och om ett par veckor är boken klar. Väldigt spännande!

  Ses om några veckor i Örebro! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.