Lydnadstävling

Nu har vi gjort vår näst sista tävling för säsongen. Som våren ser ut kommer det inte att bli mycket tävlande inom kvalperioden, massor med kurser och en längre resa till Sydamerika lämnar inte många lediga helger.  Målet var att höja vårt resultat så vi säkert skulle vara med till SM nästa år. Det gjorde vi, 313 p blev det och nu har vi ett snitt på dryga 308. Skönt, men tävlingen lämnade även några frågetecken som jag skulle vilja ta tag i. Men nu återstår nordiska mästerskapen om dryga månaden och sedan startar i princip nya kvaltävlingar. Min strategi har alltid varit att ta längre tävlingsuppehåll när jag inte är nöjd med något och verkligen jobba igenom problemen. Svårt när tävlingarna avlöser varandra och man knappast vill skippa någon av de större. Men efter nordiska ska jag verkligen fundera på hur vi ska komma vidare.

Tävlingen i Kumla bjöd på både bra och sämre saker. Främst är jag nöjd att Ylle blivit så jämn och klarar momenten även när han blir störd. Och det blev han idag, vi fick påhälsning i gårutan av en vänligt sinnad collie som hellre ville köra elit än 1:an…När collien var infångad fick vi göra om gårutan. Ylle blev riktigt orolig efter och hade svårt att släppa hundarna som tävlade bredvid. Som tur var märktes det mest mellan momenten och trots detta höll han ihop bra programmet igenom. Vad som däremot kändes riktigt bekymmersamt var fria följet, det påminnde om det vi gjorde på VM. Först i slutet på programmet började han gå skapligt. Vi har heller ingen collie att skylla på då ju denna kom efter vårt fria följ. Vi behöver kort och gott träna på massor med ingångar framförallt i nya miljöer. Jag tycker att vi tagit ett rejält steg bakåt på just detta moment. Även ett par andra detaljer är värt att fundera över- detaljer som inte behövs på vanliga tävlingar men väl på större lydnadstävlingar. Som sagt – det finns en del att fundera över när jag ska göra min strategi inför nästa tävlingsår!

Grattis till Mattias m Peppe och Lizette m Hamilton som ochså gjorde fina resultat i eliten idag. Och grattis till Thomas och cockern Pogue(stavas det så tro?) som fick ett första pris i 1:an

ylle-svart-vit

Duktiga fina Ylle

6 reaktioner på ”Lydnadstävling”

 1. GRATTIS till superfina poäng & ett finfint genomfört program. Det är verkligen en fröjd att se er. Lycka till på NM.

 2. Mattias & Peppe

  Stort grattis till dagens jättefina prestation och ett stort lycka till på nordiska mästerskapen! Vi håller tummar och tassar för att det ska gå bra individuellt såväl som för laget:)

  /Kram från Vingåker

 3. Tack, för en jätte rolig resa!
  Grattis, till din fina tävling!
  Kul, att snart träffas igen!
  Kram Diana

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.