Kass helg eller kanske inte…

Helgen tävlingar på mässan gick inget vidare för vår del, på lördagen gick allt bra fram till fjärren. Då missade han bakåtsitt kommandot och låste sig lite i läggandet, sedan tog han bara en pinne på vittringen. 2 nollor, kändes inget vidare och jag var tveksam till söndagens start som vi ändå genomförde. Tyvärr hände samma sak på fjärret, mkt märkligt då jag var rätt säker på att det var en ren tillfällighet första gången. Just fjärret har aldrig strulat på träning eller tävling. Jag tappade sugen efter missen på fjärret och slarvade mig igenom de två sista momenten. Trots detta och trots vår 0 på fjärret hamnade vi på 258 p. Jag kände mig givetvis mkt besviken över vår insats. Min träningskompis påminnde mig om att mitt mål i första hand är att visa upp en hund m genomgående bra attityd i momenten och tävlingssituationen. Det tror jag ändå att vi gjorde. Ylle klarade mattan och den stökiga miljön jättebra, han var glad och engagerad på planen, han var faktiskt ännu bättre dag 2. På lördagen hade han dock lite jobbigt med att trängas med andra hundar. Till min stora glädje var han helt lugn och avslappnad andra dagen, var glad och lite valpig istället för spänd och argsint. Naturligtvis handlar det ju fortfarande om att ge Ylle erfarenheter för framtiden och när allt stämmer så är han med och konkurrerar i toppen. Fast det irriterar mig till max att jag inte upptäckt detta på träning, nu jäklar ska vi sikta ännu mer på att klara att i alla miljöer och på första försöket. Har redan gjort upp en plan för detta…

Här finns resultatlistor från helgens tävlingar

Jättegrattis till Lena Björnsson och Basco som vann lördagens tävling och Mona Kjernholm med Marwin som vann på söndagen. Två riktigt snygga program! Lillemor Edström  och krollieoch Jörgen Jönsson och Zito gjorde ochså fina insater med 2 resp 3 placeringar bägge dagarna.

Jag skickar en extra hälsning till alla som jag träffade och hejade på under mässan. Det trevliga med mässan är ju att man träffar så himla många bekantingar men när jag tävlar är jag så fokuserad på det, speciellt innan vi ska in och straxt därefter. Just då är jag inte jättesocial så om jag bara hejade lite kort och försvann var jag mitt upp i mitt tävlande!

7 reaktioner på ”Kass helg eller kanske inte…”

 1. Det jag la märke till när jag såg er tävla var verkligen Ylles fina attityd och att han är så stabil i utförandet. Det såg verkligen ut som att han visste precis vad han skulle göra. Synd med missen på fjärren, men precis som du skriver spelar kanske inte den missen så stor roll när du hade den hunden med (enligt mig, inte kanske helt opartisk) finast attityd. Jag hoppas att det är mor hans som har så bra gener, så kanske min Rut får ta del av dem! (bilder på Rut finns på min blogg nu). Jag tvekade om jag skulle heja på dig eftersom jag förstod att du var fokuserad på tävlingen, jag förstår dig helt!

 2. Ni såg verkligen jättetrevliga ut i söndags på tävlingen…missar det gör alla…även de bästa!! Vi har väl alla sett Ylles fantastiska fjärr….den är ju omtalad!! Ses på torsdag, tjoho!!

 3. Katarina & Fixa

  Jag såg tävlingen på lördagen och det såg så fint ut. Ylle har en sån härlig attityd och han är ser så häftig ut. Han ser ut att tycka att det är jättekul. Fjärren var så snygg att jag rös… synd på missförståndet i slutet.

 4. Jag såg er bara på lördagen, och som vanligt blir man imponerad av era genomarbetade moment och din förmåga att lägga hunden på rätt nivå. Missförstånd kan det ju alltid bli
  ( t o m när det gäller Sveriges snyggaste fjärrdirigering! :-)), speciellt i en sådan miljö, och med en ung hund som vill mycket och är lite högt tempererad.
  Det är alltid lika roligt att se er på planen. Lycka till på kommande tävlingar!

 5. Om det var attityden som skulle visas så var det verkligen full pott! Han är verkligen helt fantastisk Ylle. Det var jätteroligt att få se er tävla live!

  Kram
  Lina med Pejla

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.