Norden runt

2f5q19381.JPG

I helgen har jag varit i Bergen och haft en tävlingslydnadskurs. Efter den stormiga båtresan från Finland kändes flygresan rätt lugn och behaglig. Fast på hemresan fanns plötsligt fler resenärer än platser inne på flygplanet. Några klev av efter löfte om ersättning o plats på nästa flyg. Vi blev försenade efter den kalabaliken men som tur var var även anslutningen från Oslo till Arlanda försenad. Kursen i Bergen var trevlig, jag gillar att ha klickertränade hundar på kurs, de har nästan alltid jättefin attityd till träningen. Många av hundarna var unga och såg ut att ha en lovande framtid på tävlingsbanan.

Vid halvtretiden på måndagsmorgonen(natten kanske) var jag hemma igen och packade om och gav mig iväg ca 3.5 timme senare för nästa projekt. Två träningsdagar i Boxholm med Åsa, Anne och Lotta. Som vanligt blev det jättetrevligt med massor med bra träning och trevligt umgänge. Vi hade ändlösa diskutioner om allt möjligt och jag tror att vi alla tyckte det var riktigt givande. Tyvärr glömde jag både kameran och videon….Hade varit kul att filma Åsas rottis Tuva som gjort kanonframsteg i träningen och verkligen såg jättefin ut. För min och Ylles del är det Stockholms mässan i helgen som är nästa projekt. 32 anmälda i lydnaden varje dag och startnummren är lottade i förväg. På lördagen har jag startnummer 29 och på söndagen startnummer 6. Även på denna tävling är momenten omkastade och pågår samtidigt i två ringar. Många duktiga hundar är anmälda så det är ett utmärkt tillfälle att få lydnadsinspiration!

3 reaktioner på ”Norden runt”

  1. Vilken fin attityd Ylle visade upp idag (lördag), han är rolig att se på. Var nu inte allt för besviken på de två 0:orna… även om det idag gällde… Helheten var jätte fin!

    Lycka till imorgon!!! // nina o morra

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.