Landslagsläger

I helgen har vi varit på landslagsläger. Alla vi som ska till Belgien på VM träffades i Kil tillsammans med landslagsledarna och trimmade VM-formen. Helgen bjöd på massvis av bra träning med tävlingsmässiga upplägg och en massa konstruktiv feedback från andra som har samma höga mål. Dessutom är det ju en oerhörd tillgång och bra erfarenhet att se många bra ekipage i träning. Vi hade också en genomgång med landslagsledaren Heidi om vad hon sett under dagarna och vad hon tyckte att fokus borde ligga för var och en. För mig var det som vanligt att öva mig på att gå snyggare, jag är ju ständigt mer intresserad av att träna hund än att gå som ett pretto men jag förstår att jag därför behöver göra det. Det man gillar att träna och tränar blir ju allt som oftast bra. Så jag måste ju bara göra det.

Vad det gäller träningen fick jag en riktig aha upplevelse genom att följa den plan jag hade med App som var att hålla hans mentala fokus i varje sekund och i varje liten del av programmet. Vårt samarbete fick nya dimensioner och jag kände att det gick att nå fram till honom ännu bättre än förut vilket gjorde programmet säkrare och han hamnade i något slags fighting spirit som gjorde honom mer självsäker och därmed blev jag också mer säker. Ett positivt hjul kom liksom i spinn. Inget av detta har varit något fel på tidigare så jag har aldrig ens tänkt på att det kunde bli så mycket bättre. Under hela våren har jag tänkt mycket på det där med hundens och tränarens fokus när jag haft kurs. Och i mitt samarbete med Siv har vi oftast diskuterat konkreta sätt att få ännu framgång i träningen och en av delarna som legat mest i fokus är fokus.(det blev en hel kurs om engagemang, som är grunden för fokus som du hittar här) Så det var både kul och spännande att experimentera mer med en rutinerad hund. Det är också en del som vi kommer att ha som huvudfokus med valpen, att den ska ha rätt fokus i alla små delar och rätt attityd. Och att verkligen ha med fokuset från scratch.Det tekniska delen av inlärning av moment och delar är ju den enkla så den ska definitivt komma som nr 3 i prioordning:

  1. Engagemang och attityd
  2. Fokus
  3. Tekniska delar

 

Här ser du alla guldklimpar som är stenklara att göra sitt bästa för Sverige. Men först väntar ett SM nästa helg för oss alla.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.