SM brons i lydnad

Då har årets SM gått av stapeln. För tredje året hade jag kvalat in 2 hundar. Detta år Signe och App. Jag åkte ner några dagar tidigare för att kunna träna och koppla av lite utan att behöva ha fokus på någonting annat. Båda hundarna kändes fina och genomtränade. Och det var både Apps och Signes andra SM start. Med två hundar får man lotta en hund för en tidigt startnummer och en för ett sent. Signe fick starta som nr.4 och App som nr.41

Kvalet började lite sisådär kan man tycka. Signe som har lite svårt för stök runt omkring klarade första ringen riktigt hyfsat med hade sedan en 0 i andra ringen och lite allmänt fuffens för sig. Inför detta SM har jag tränat mer i miljöer och det har blivit lite med betoning på lite bättre. Jag hade mina aningar innan så jag blev varken förvånad eller besviken men aningen frustrerad efter som hon ju verkligen kan om förutsättningarna för henne är de rätta. Hon gör så gott hon kan tror jag och det har jag också gjort-mer kan man ju liksom inte göra. Mest troligt är det hennes sista SM-vi testar nån annan gren eller håller oss till enklare uppgifter.

App har på sista tiden känts väldigt stabil och säker och trots en kvalrunda som som inte alls var hans bästa kom vi med till finalen. Där gick han riktigt fint och hans utveckling har verkligen varit så bra och jag tror fortfarande att han kommer att bli ännu bättre med tiden. Jag har jobbat för att höja hans tempo lite grann och det har lyckats bra. Samma sak med hans fokus, det var riktigt bra på SM och när jag ser honom på film ser han verkligen ut som jag vill -frimodig och med svansen högt viftande. Snabb men utan på något sätt vara fladdrig i uppgiften. Stark och obekymrad om vad som finns runt omkring.

När finaldagen var slut visade det sig att våra poäng räckte till en bronsplats. Mitt första brons i lydnad(har ett brons i sök) Tidigare medaljer i lydnad är 3 guld och 2 silver. Vi blev slagna av våra landslagskompisar Sara Karlsson som knep silvret och Madeleine Eriksson som vann guldet. Nu hoppas vi att formen för de svenska hundarna hänger kvar över VM-presterar de som på SM har mycket att hämta på VM, det är ett som är säkert.

4 reaktioner på ”SM brons i lydnad”

  1. Carina Lundin

    Du är helt otrolig. Köra 2 hundar på SM….
    Såg dig med App i finalen vilket imponerade. Glädjen från honom var hög.
    Grattis!!!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.