Long time no see!

Tiden går fort när man har skoj-så är det verkligen. Det har blivit en liten paus på hemsidan under vårkanten och början på sommaren. Först en massa kurser och sedan bar det ju av till Turin och VM. Vi hade en jättehärlig resa, jag har alltid gillat att bila i Europa(och överallt annars ochså förresten). Vi stannade i Moseldalen i Tyskland och tränade i en jättefin hall för att hundarna skulle få träning på matta innan tävlingen. Det blev ett riktigt lyckokast då hotellet var supertrevligt och det blev förutom en massa träning en riktigt vilopaus efter en vår som varit mer en hektisk(ni som följer bloggen kan konstatera att allt är precis som det brukar vara med den saken….)

IMG_4678

IMG_4708

Vi reste med Carin och Susanne och det saknades typ ingenting i utrustningsväg. Och hallen ser du på bilden ovan- en dröm bestående av två banor med konstgräs och en bana med heltäckningsmatta. Sedan fanns där även en pub och det gick förutom att få en drink, köpa kaffe och enklare maträtter. Hallen hade sidor som gick att öppna och då såg det ut som en tavla med utsikt över vindalarna omkring. Hade man ingen vision om den perfekta hallen så har man det typ nu.

Vi körde vidare mot Turin. Italien stod som arrangör och gjorde det med bravur-trevliga funktionärer, fin hall och ett bra upplägg. Farbror Ylle gjorde det riktigt bra tycker jag-tyvärr räckte det inte till final. Detta VM väckte många tankar om lydnadstävlande och jag kommer tillbaka vid ett senare tillfälle-ibland behöver tankar malas runt några varv innan man vet vad man egentligen tycker.

IMG_4746 IMG_4751

 

Svenska laget kom på 4:e plats i lagtävlingen och till final kom vårt resesällskap Carin med sin border Collie Lyxa samt Helena med Golden retrivern Picnic, som var den enda av icke border collie ras som nådde finalen.

IMG_4763

 

Så istället för att tävla kunde jag följa Lyxa och Carin från start till mål i final-jättespännande och skoj. Carin är inte bra på tävlingspsykologi-hon liksom ÄR tävlingspsykologi om ni förstår vad jag menar. Carin hade en topplacering på gång men missade tyvärr det allra sista momenten rutan. I sällskap med flera andra, när hundarna sprang från konen fick de syn på en kon längre bort istället för rutan. Synd men kul att veta att kapaciteten finns när allt sitter! Som vanligt ger ett VM massa ideer och tankar till träningen så även denna gång, finns sååå mycket man behöver tänka för att nå långt internationellt.

Sedan for jag vidare till Danmark och en veckas kursande, bland annat en Nolimitobedience kurs och en föreläsning med bästa Siv. Målet med vårt samarbete har varit att finna enkla , konkreta och inte minst skojiga vägar i lydnadsträningen. Det känns som vi kommit en bra bit i det tänket och det låter fånigt att säga -men tusan vad träningssugen jag blir när vi gjort något tillsammans-ideerna bara bubblar.

IMG_4817

IMG_4799IMG_4826I

I Danmark fanns fantastiska möjligheter till träning och andra skojiga aktiviteter med hundarna. Tillsammans med himla trevliga kurser kändes veckan nästan som en semestervecka då Danmark dessutom bjöd på sitt finaste väder. Så med dessa två resor i ryggen känner jag mig helt laddad igen och det ska inte dröja lika länge till nästa inlägg.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.