mellanperiod

Så här efter VM är det lite avslaget med träning. Så blir det nästan alltid. Innan är det ju förstås fullt fokus på att träna så mycket som möjligt. Att befinna sig på toppnivå i vilken gren eller sport som helst kräver en massa självdisciplin och en massa uppoffringar. Det kräver också en omgivning som ställer upp på dom prioriteringar som man gör. Vilket rent konkret betyder att träningen går i första hand- andra aktiviteter i andra hand. Även om träningen är skoj är det skönt att så här efter träna mer under mer lättsamma former. Och faktiskt även avstå träning för andra aktiviteter. Jag har i dagarna tagit upp Signes vallträning, kul att göra något helt annat och lite extra motiverande eftersom vi nästa år inte kommer att ta några lamm. Istället kanske det blir ett par vallkurser under vinter och vår med externa instruktörer. Och som sagt bra träningsmöjligheter hela året.

Vår agilitysatsning har hamnat lite i bakvatten, agilityn har varit bra för Signe, hon är ju rätt lågtempererad och agilityn är det som fått henne riktigt het. Och det är verkligen ett tips jag kan ge på riktigt lugna hundar för att öka tempo och stressnivå. Träna agility en period, det har i varje fall för oss gjort stor skillnad. Men jag har haft svårt att hinna med träningen och jag har svårt att hitta den riktiga inspirationen. Jag är kluven för Signe är en snabb och duktig agilityhund också. Få se hur vi fortsätter.

I lydnaden känns som vi fortfarande har en lång väg att gå för att nå ett stabilt elitprogram men Signe har helt klart gått framåt rent attitydsmässigt i träningen. Hon börjar få ett riktigt bra sug i alla delar och har utvecklat en mycket större träningslust. Visst har hon tidigare tyckt att träningen var kul men jag vill gärna uppnå stadiet när det brinner lite i hundens ögon inför uppgifterna. Ibland kan det skönjas och det är för mig riktigt motiverande. Jag sa tidigare att ett år är kanske vad som behövs innan elitdebut och den prognosen ligger kvar så långt.

Och farbror Ylle då, han är pigg, glad och träningssugen. Vi tar det lite lugnare en period sen får vi se hur vi tänker fortsättningsvis!

IMG_1062

1 reaktion på ”mellanperiod”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.