Världspremiär-från valp till stjärna kursen!

I går kväll startade vad jag tror är den första kursen efter nyupplagan av valp till stjärna. I den nya boken finns en studieplan med förslag på läsning, diskussioner, uppgifter och hemträningsuppgifter. Tanken är att boken ska kunna användas som kurslitteratur helt eller delvis beroende på hur respektive instruktör väljer att lägga upp kursen.

IMG_0635

Kursen arrangeras av Köpings brukshundklubb och instruktör är Lotta Hagström. 8 ekipage deltar, 2 rottweiler, 2 Briarder, 2 border collie, 1 yorkshire terrier och 1 sheltie. Hundarna är mellan 4-12 månader. Min förhoppning är att kunna följa dessa ekipage genom kursen på bild och i film.

IMG_0616

IMG_0620
Vid detta första tillfälle pratades det en hel del om belöningar, hur man utvecklar bra belöningar och hur man använder dem. Lotta och jag pratade om just detta innan kursen började och vi kan konstatera att väldigt många bekymmer t träningen bottnar i just belöningar. Så att träna fram bra belöningar och öva på hur man belönar på rätt sätt kommer att vara ett av kursen huvudteman. Här får du träffa några av kursdeltagarna.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.